Tai­tei­li­jae­sit­te­ly - Bio

"Elä­män­tyy­li­tai­tei­li­ja nauttii kaikesta mitä tekee. Elä unelmaasi - älä unel­mis­sa­si "

Taiteilijaesittely - Artist’s statement


Näen pienet asiat ja keräilen mielenkiintoisia asioita myöhempää käyttöä varten. Piirrän välillä vasemmalla kädellä, jolloin saan maalaukseen haluamani rennon otteen.

Lapsenomaisuus ja leikkimielisyys näkyvät töissäni. Työn edetessä mieliala ja käytetyt värit vievät sitä eteenpäin.

Olen monipuolinen tekijä, käytän ja yhdistelen useita eri tekniikoita. Inspiraationi löydän arjesta.

Värimaailmani on laaja, mutta pyrin löytämään harmonisen kokonaisuuden. 

Työskentelenkin pääasiassa akvarellein, musteella ja akryyleillä. Käytän niitä monella eri tapaa. Saatan tehdä jotain kuvaavaa, mutta en tee sitä valokuvamaisesti vaan suurpiirteisesti.

Pieniä siveltimiä käytän melko vähän ja usein sormet sekä erilaiset esineet toimivat siveltiminäni. Kerrostan töitä, alta voi kuultaa läpi työn edellinen vaihe tai sieltä voi näkyä jokin pintastruktuuri. Lopputulos on abstraktin ja esittävän sekä vaikutelman ja tunteen yhdistelemistä (semi-abstract, impressionism-expressionism).


Akryylin nopea kuivuminen sopii työtapaani.

Värit ovat hehkuvia ja työhön voi lisätä erilaisia struktuureja. Innoittajana on toiminut mm. Paul Gauguinin värimaailma.

Grafiikassa käytän paljon luonnosta löytyneitä esineitä ja kasveja. Näiden kauneus ja monimuotoisuus näkyvät lopputuloksessa pieninä yksityiskohtina. Monet teokset ovat monotypioita (yksittäisvedoksia). 

Grafiikan tekemisessä voi olla välillä pitkäkin tauko, mutta kun innostus iskee, teen useita töitä ja saatan yhdistellä niitä toisiin tekniikoihin.Biography - Bio


Vantaalla vuonna -62 syntynyt Carita Nissinen on monipuolinen kuvataiteilija, joka yhdistelee leikkisästi useita eri tyylejä ja työtapoja. Pääosassa ovat mustetyöt, akvarelli, akryyli ja valokuvapohjainen taide.


Hänen töissään näkyy rakkaus luontoon ja arjen pieniin yksityiskohtiin. Värivalinnat ovat usein rohkeita, mutta samaan aikaa kokonaisuus on harmoninen. Teoksissa muodot ja värit muodostuvat useasta kerroksesta tehden lopullisesta työstä mielenkiintoisen yhdistelmän polveilevia värimaailmoja.


Carita on pitänyt useita yhteis- ja yksityisnäyttelyjä. Hän toimii aktiivisesti taideseuroissa ja erilaisissa tapahtumissa sekä vetäjänä taidekursseilla. Kiinnostus uusiin tekniikoihin näkyy teoksissa ideoina ja uusina toteutustapoina.

Ota yhteyttä

0400 789917

carita.nissinen at gmail.com

Tavataan Atel­jees­sa

Työskentelen Helsingin Tapanilassa.


Ateljee Tapaus on avoinna sopimuksen mukaan. 

Ota yhteyttä!

logo2020_10x4.jpg-me

Työhuone Myy­ränco­los­sa

Työhuonetilat avattu Myyräncolossa Myyrmäessä.

Myyrinpuhos, Jönsaksentie 6 C, 2krs

01600 Vantaa

© ArtCaritaNissinen 2022. Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.